vrijdag 3 januari 2014

Fetisj Friday: het vreemdste heilige object

Het is niet zo dat een fetisj altijd seksueel is. Hieronder kun je immers de definitie lezen. Dit keer wil ik dus een bepaalde religieuze denkwijze uitlichten, namelijk die van 'Sky Kingdom'. Een vreemde religie, met vreemde trekken die voorkwam in Maleisië.
Fetisjisme: Een fetisj (Engels fetish, Frans fétiche, Portugees feitiço) is een natuurlijk voorwerp dat wordt verondersteld om bovennatuurlijke bevoegdheden te hebben, of in het bijzonder een ding dat door mensen is gecreëerd dat macht over mensen heeft.
Een gigantische blauwe vaas die naast een twee verdieping hoge crèmekleurige theepot staat. De twee meest bizarre heilige voorwerpen die een bijzondere macht hebben. De religieuze sekte is immers van mening dat deze heilige voorwerpen ook in bezit zijn van God. God zou een identieke theepot vol met water (het symbool van puurheid) bezitten om zo 'zijn zegeningen uit te gieten over de mensheid'. Volgelingen van Sky Kingdom kwamen van overal over de hele wereld om heilig water te drinken uit de blauwe vaas, die steeds weer gevuld werd met water uit de theepot.

In 2005 werd de religieuze sekte echter beroofd van haar thuisbasis. De Maleisische regering heeft alles gesloopt, omdat het illegaal gebouwd zou zijn op grond waar landbouw zou plaatsvinden, maar wellicht was het omdat de sekte niet in een lijn stond met de streng islamitische overheid. Iets dat niet verwonderlijk klinkt.

Overzicht van de week:
Maandag: Amerikaan met 28 gram wiet op zak!
Dinsdag: Jij ziet er goed uit vandaag! (Oudejaarseditie)
Woensdag: Wat zie ik er toch goed uit vandaag! (Nieuwjaarseditie)
Donderdag: Fair Trade is niet zo Fair Trade

1 opmerking:

  1. Laat ik nu net in maleisië zijn! Maar ik les mijn dorst momenteel met een halve liter holland import met een percentage van 12 procent uit een halve liter blik..

    BeantwoordenVerwijderen