dinsdag 14 januari 2014

'Lelijkste meisje ter wereld' heeft prachtige toespraak!

Lizzy Velasquez, het 'lelijkste meisje ter wereld' heeft een prachtige, inspirerende toespraak voor Ted Talk en de wereld. Ze predikt het innerlijk van de mens en maakt je duidelijk dat het uiterlijk niet hoeft te tellen.



Lizzy is 24 jaar oud en heeft al zo verschrikkelijk veel meegemaakt. Ze heeft een syndroom dat maar 2 mensen op deze aardkloot hebben. Twee mensen! Het syndroom zorgt ervoor dat er geen vetweefsel wordt aangemaakt, waardoor ze geen enkele kilo aan komt. Doktoren zeiden vroeger zelfs dat ze nooit zou kunnen eten, praten, lopen en denken. Toch geloofden haar ouders dit niet en zouden zij ervoor zorgen dat Lizzy zo goed mogelijk opgevoed zou worden. En wat blijkt? Dat lukt.

Lizzy is vanaf de kleuterklas gewoon ingestroomd en heeft alles mee kunnen doen. Ze kon denken, praten, lopen en eten. Wel is ze haar leven lang gepest. Ze werd uitgemaakt voor monster en mensen waren bang voor haar. De term 'kill it with fire' werd meermaals naar haar hoofd geslingerd. Om depressief van te worden zou je zeggen. Lizzy werd dit echter nooit. Lizzy was ervan overtuigd dat niet de pestkoppen haar leven moesten leiden, maar dat ze dat zelf moest doen. Ondertussen is ze afgestudeerd en heeft ze een bestseller in de schappen liggen en coacht ze anderen om het beste in zichzelf eruit te halen. Prachtig vind ik het. Wat vind jij?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten