maandag 16 december 2013

Suiker in opmars in de drugsscene!

Suiker, het kopstuk van de drugs. Suiker kan in het illustere rijtje van cocaïne en heroïne geplaatst worden als het gaat om verslavende drugs. En dit is serieus geen grap!
Het klinkt misschien raar in je oren, omdat je suiker gewoon in de supermarkt kunt kopen en het in bijna alle producten wel zit, maar suiker is wel degelijk een drugs. Een drugs die ook positieve invloed heeft, want zonder suiker gaan we ook dood. Echter de mate waarin wij suiker consumeren is te veel en dus uiteraard niet goed. Ons lichaam verlangt steeds meer en meer naar de suikers om zo dat gelukzalige gevoel weer te krijgen. Iets dat je ook krijgt door tabak, alcohol, wiet en andere drugs.

Niet iedereen denkt echter dat suiker verslavend werkt. Het voedingscentrum concludeert namelijk dat suiker niet verslavend is omdat ‘als je stopt met suiker je geen onthoudingsverschijnselen krijgt als bijvoorbeeld koorts, slapeloosheid en braken’. Maar als je daar tegenover de woorden zet van het Erasmus Medisch Centrum dan trek ik toch de woorden van het voedingscentrum in diskrediet.  

De moraal van mijn verhaal is dus dat je moet letten op wat je eet en zeker niet te veel suikers binnen krijgt. Suikers blijf je nodig hebben om te leven, maar misbruik het niet.


Succes met afkicken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten